Sportus Shop

COPA - F.C. Barcelona retro collectie

Het betreft de officiële Barcelona retro collectie van het merk COPA. COPA heeft in samenwerking met Barcelona een gave retro lijn gelanceerd. De collectie bestaat onder officiële licentie van de Catalaanse voetbalclub. De Barcelona by COPA collectie bestaat uit verschillende klassieke retro shirts en t-shirts gebaseerd op de kleding uit de succesvolle geschiedenis. Zo is er een detail vrijgegeven betreffende het eerste logo van FC Barcelona welke de shirts versierde in de eerste jaren van de club. Dit allereerste logo droeg de club op de shirts vanaf 1899 tot en met 1910. Zie hieronder het logo met in het midden een ruit. Deze ruit bestaat uit de kleuren van Catalonië en de St. George Kruis. Daarboven de kroon van Aragon en de vleermuis van Koning James. Dit alles wordt omringd door twee takken, een laurierboom en een handpalm.

First Barcelona Logo

In 1910 veranderde het Barcelona logo naar het logo welke in de loop der jaren weinig meer veranderde. FC Barcelona werd in 1899 opgericht door onder andere de Zwitser Joan Gamper en één van zijn belangrijkste veranderingen onder zijn leiding was onder andere het verwerven van een eigen stadion en daardoor een stabiel inkomen. Na aanleiding van de verhuizing naar Camp de La Industria werd er een wedstrijd gehouden onder fans om een nieuw logo te ontwerpen. Het logo welke Carles Comala had ontworpen won de wedstrijd. De badge van FC Barcelona is in der loop der jaren nog een aantal keer minuscuul gewijzigd. Ook op de andere retro shirts welke COPA gaat lanceren komt dit logo terug. Zie de foto's hieronder:

FC Barcelona Retro Shirts - COPA

Zoals hierboven is te zien komt er ook een geel uitshirt van Barcelona van COPA online. Een klassiek retro shirt met twee diagonale banen in de rode en blauwe kleuren van Barcelona. Aangenomen wordt dat de kleuren zijn overgekomen vanuit Zwitserland en dat er gekozen is voor de kleuren van de club FC Basel. Deze kleurencombinatie wordt ook wel Blaugrana genoemd. Wij kunnen niet wachten om de volledige Barcelona collectie van COPA online te zetten. Klik hier om de FC Barcelona producten via Sportus.nl te bestellen. 

Gepost door Sportus 00:00

Categorieën :

Reageer

Alle categorieën

Tags

Archief

Sportus Magazine houdt je op de hoogte over ontwikkelingen op het gebied van Sport, Lifestyle & Fashion. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de laatste posts automatisch in je mailbox.
    Het laatste nieuws van Voetbalshirts.com
    Het laatste nieuws van Voetbal-Schoenen.eu
    Sportgeschiedenis.nl