Sportus Shop

Official AS Roma retro collection

Official AS Roma retro collection powered by COPA

Onder de officiële licentie van AS Roma heeft COPA Football in samenwerking met de Italiaanse voetbalclub een nieuwe retro lijn gelanceerd. De COPA collectie van de club uit Rome bestaat uit verschillende klassieke retro voetbalshirts en trainingsjacks welke gebaseerd zijn op de kleding uit de jaren '40, '70 en '80. Prachtige styles om de geschiedenis en de successen van AS Roma opnieuw te beleven. Daarnaast zijn er een tweetal 'Designed by' t-shirts in de collectie opgenomen. Ook aan de jongste AS Roma fans is gedacht met twee My First Baby Football Shirts. Weer een gave nieuwe collectie van COPA.

Associazione Sportiva Roma is een Italiaanse voetbalclub uit Rome. AS Roma is de club van het volk en wordt voornamelijk gevolgd door Romeinen uit het zuiden en oosten van de hoofdstad. De tifosi (fans) van AS Roma bevinden zich in het stadion op de Curva Sud. Thuishaven van AS Roma is Stadio Olimpico, wat ook de thuisbasis is van de grote rivaal Lazio Roma. De derby tussen AS Roma en Lazio zijn de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De clubkleuren van Roma zijn bordeaux-rood en oranje, simpelweg 'Giallorossi' (rood-gelen). De wolf is een belangrijk symbool voor de stad Rome en de wolf is terug te vinden in het logo van AS Roma.

Nationaal heeft AS Roma een aantal prijzen gewonnen, zoals drie keer winnaar van het Italiaans kampioenschap in 1942, 1983 en 2001. De Italiaanse beker werd negen keer gewonnen: 1964, 1969, 1980, 1981, 1984, 1986, 1991, 2007 en 2008. Internationaal was AS Roma er twee keer dicht bij. In 1984 werd er in de finale van de Europacup I verloren van Liverpool. De Engelsen namen de strafschoppen beter dan de Italianen. In het jaar 1961 won AS Roma als eerste Italiaanse club wel de Jaarbeursstedenbeker, de voorloper van de UEFA Cup.

Trainingsjacks AS Roma

Het AS Roma Scudetto retro jack is gebaseerd op het jack uit het seizoen 1983. In dit jaar won AS Roma voor de tweede keer in haar bestaan de Serie A en eindigde de Romeinse club in de competitie boven Juventus en Inter Milan. Dit jack is voorzien van het logo van AS Roma op de linkerborst en de Italiaanse vlag (scudetto) op de linker. Het rechter jack is gebaseerd op het track jack uit het seizoen 1974-1975. Dit jack is volledig bordeaux-rood met gele details/strepen. Op de linkerborst de tekst A.S. Roma. Beide jacks zijn voorzien van twee steekzakken en hebben een uitstekende pasvorm.

Retro Shirts AS Roma

Het AS Roma retro shirt met lange mouwen is gebaseerd op het shirt uit het seizoen 1941-1942 waarin AS Roma voor het eerst in haar geschiedenis kampioen van Italië werd. Het witte uitshirt van Roma bevat de Coppa Italia badge op de borst en dit shirt is gebaseerd op het shirt uit 1980-1981. Dit jaar won AS Roma de Coppa Italia. Het rood, oranje en gele retro shirt komt uit het seizoen 1978-1979 en heeft een zeer gaaf design. De linkerborst van dit shirt is voorzien van de Lupo badge (Romeinse wolf). Het AS Roma retro shirt uit 1980 is in de bekende clubkleuren van AS Roma met ook op de borst de bekende wolf uit Rome.

T -shirts AS Roma

Een t-shirt over de fanatieke aanhang/tifosi van AS Roma mag uiteraard niet ontbreken. Evenals een Aanvoerder t-shirt van COPA met rugnummer 10. Nummer 10 is natuurliljk van Er Capitano Francesco Totti. De aanvallende middenvelder begon in 1989 in de jeugdopleiding van AS Roma bleef zijn hele carriere actief voor deze club.

Baby Retro Shirts AS Roma

Ook aan de allerkleinste AS Roma fans is gedacht. De kleine retro shirts voor baby's zijn er in de maten 68, 74, 80 en 86. Zowel een retro uitshirt als een thuisshirt zijn beschikbaar voor de kleine Romanista. Beide retro shirtjes zijn voorzien van rugnummer 10.

Uiteraard is de officiële COPA retro collectie van AS Roma te bestellen via Sportus.nl. Klik hier om naar de speciale AS Roma pagina te gaan.

Gepost door Sportus 00:00

Categorieën :

Reageer

Alle categorieën

Tags

Archief

Sportus Magazine houdt je op de hoogte over ontwikkelingen op het gebied van Sport, Lifestyle & Fashion. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de laatste posts automatisch in je mailbox.
    Het laatste nieuws van Voetbalshirts.com
    Het laatste nieuws van Voetbal-Schoenen.eu
    Sportgeschiedenis.nl