Sportus Shop

BSC Young Boys Bern Kampioensshirt 1985-1986

Berner Sport Club Young Boys is een voetbalclub uit Bern en werd opgericht in 1898. De thuiswedstrijden worden door Young Boys (YB) afgewerkt in het Stade de Suisse en heeft een capaciteit van 31.783 toeschouwers. Voordat de club in 2005 verhuisde naar het Stade de Suisse, speelde Young Boys in het Wankdorfstadion. De eerste landstitel werd gevierd in 1903. Ook in het seizoen 1985-86 werd de club kampioen van Zwitserland. Het merk COPA heeft een retro shirt in de collectie welke gebaseerd is op het shirt welke de spelers droegen tijdens dit seizoen. Het BSC Young Boys retro voetbalshirt is uiteraard geel en zwart.

Begin jaren '80 waren het roerige tijden in het Wankdorfstadion. Voordat Alexander Mandziara in 1984 werd aangesteld als coach had de Zwitserse club verschillende trainers. De rustige Pool hield van hard trainen en aanvallend voetbal. In zijn eerste jaar bereikte Young Boys Bern een negende plaats in de competitie. Het seizoen erna begon niet veel beter. Tijdens de winterstop stond de club uit Bern op een vijfde positie. Tijdens de winterstop werd de Zweed Robert Prytz als spelmaker aangetrokken. Het gat met koploper Neuchatel Xamax werd per wedstrijd kleiner en kleiner. Op 25 mei in 1985-86 speelde Young Boys uit bij concurrent Neuchatel Xamax en de wedstrijd eindigde in een 1-4 overwinning voor de club uit Bern. Door deze schitterende overwinning mocht BSC Young Boys zich kampioen van Zwitserland noemen. De doelpunten voor YB werden gemaakt door de Deen Lars Lunde en Dario Zuffi.

Young Boys Bern

Het jaar erna mocht BSC Young Boys het in de Europacup I opnemen tegen het grote Real Madrid met spelers als Hugo Sanchez en Emilio Butragueno. De eerste wedstrijd in het Wandorf Stadion werd met 1-0 gewonnen door een rake kopbal van Urs Bamert. De tweede wedstrijd in het Bernabeu Stadion werd een geflatteerde overwinning voor de club uit Madrid (5-0). In de 75e minuut stond het nog 1-0 voor de thuisclub.

Het BSC Young Boys retro voetbalshirt 1985-86 is gebaseerd op het shirt waarmee de club uit Bern dat jaar kampioen van Zwitserland werd. Het YB retro shirt is uiteraard in het geel met zwarte accenten. Zo zijn de korte mouwen op dit shirt zwart en deze kleur loopt door over de schouders naar de v-hals. Ook de v-hals op dit retro shirt van COPA is zwart. Midden op de borst is er plaatst voor de toenmalige sponsor AIWA. Aiwa was een Japans consumentenelektronicafabrikant. In 2002 werd het bedrijf overgenomen door Sony. Ook de achterkant van het shirt is voorzien van de sponsor Aiwa. De linkerborst is voorzien van het Young Boys Bern logo. Het BSC Young Boys retro shirt wordt geleverd in een mooie giftbox.

Uiteraard is het BSC Young Boys retro voetbalshirt 1985-1986 te koop via sportus.nl. Klik hier of hieronder op het shirt om het retro shirt van Young Boys te kopen.

BSC-Young -Boys -retro -shirt -1985-1986

Gepost door Sportus 00:00

Categorieën :

Reageer

Alle categorieën

Tags

Archief

Sportus Magazine houdt je op de hoogte over ontwikkelingen op het gebied van Sport, Lifestyle & Fashion. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de laatste posts automatisch in je mailbox.
    Het laatste nieuws van Voetbalshirts.com
    Het laatste nieuws van Voetbal-Schoenen.eu
    Sportgeschiedenis.nl